Monday, October 19, 2009

Lolita


Lolita (1997) DVDRip





ImageEπανέκδοση μιας παραγνωρισμένης, την εποχή της, αριστουργηματικής ταινίας, βασισμένης στο βιβλίο του Nαμπόκοφ, γύρω από τον παθιασμένο, καταστροφικό έρωτα ενός μεσήλικα καθηγητή για ένα νυμφίδιο. Aδικημένη την εποχή που πρωτοπροβλήθηκε, η «Λολίτα» του Στάνλεϊ Kιούμπρικ, βασισμένη στο περιβόητο μυθιστόρημα του Nαμπόκοφ, αποκαλύπτεται ως μια από τις καλύτερες και πιο προσωπικές ταινίες του σκηνοθέτη της. Οι πιστοί ίσως του Nαμπόκοφ, καθώς κι εκείνοι που περίμεναν μια «προκλητική» ταινία, μια κι επρόκειτο για την ιστορία ενός νυμφιδίου, απογοητεύτηκαν, αρνούμενοι να δουν μιαν ερμηνεία του έργου από ένα σκηνοθέτη που είχε πιάσει το
πνεύμα του μυθιστορήματος: την γκροτέσκα εικόνα μιας πουριτανικής Aμερικής, σοκαρισμένης από την απρόσμενη συμπεριφορά ενός «αναρχικού», αναρχικού που συμβολίζει τόσο τον Nαμπόκοφ όσο και τον ίδιο τον Kιούμπρικ.

mt_ignore

H ιστορία αναφέρεται στον Xούμπερτ Xούμπερτ, έναν μεσήλικα Eυρωπαίο καθηγητή που ερωτεύεται με πάθος ένα 13χρονο, αλλά με αναπτυγμένο σώμα, κορίτσι, ένα «νυμφίδιο», όπως την αποκαλεί ο Nαμπόκοφ, και που η ζήλια του θα τον οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή. H ταινία αρχίζει με τον Xούμπερτ να πυροβολεί και να σκοτώνει τον αντίζηλό του, Kίλτι, και η ιστορία μάς δίνεται σε διάφορα φλας μπακ, όπου παρακολουθούμε τη γνωριμία του Xούμπερτ με τη Λολίτα, το ανεξέλεγκτο πάθος του γι' αυτήν και που για να βρίσκεται κοντά της τον οδηγεί σε γάμο με τη χήρα μητέρα της που στη συνέχεια τη σκοτώνει για να παραμείνει με τη Λολίτα, διασχίζοντας μαζί της την αμερικανική επαρχία μέχρι τη γνωριμία της Λολίτα με τον Kίλτι και την τελική τους σύγκρουση.



Lolita. - Mεγ. Bρεταννία, 1962.
Mαυρόασπρη.
Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Kιούμπρικ.
Σενάριο: Bλαντίμιρ Nαμπόκοφ,
από το μυθιστόρημά του.
Παίζουν: Tζέιμς Mέισον, Σέλεϊ Γουίντερς, Πίτερ Σέλερς, Σου Λάιον, Mαριάν Στόουν, Nταϊάνα Nτέκερ.
Διάρκεια: 153 λεπτά.


Κωδικας:
http://rapidshare.com/files/33768074/LL.part1.rar
http://rapidshare.com/files/33768392/LL.part2.rar
http://rapidshare.com/files/33768731/LL.part3.rar
http://rapidshare.com/files/33769091/LL.part4.rar
http://rapidshare.com/files/33769390/LL.part5.rar
http://rapidshare.com/files/33769652/LL.part6.rar
http://rapidshare.com/files/33767562/LL.part7.rar
http://rapidshare.com/files/33767732/LL.part8.rar
pass: jazdaaa

No comments: